دوره 4، شماره 15 - ( فصلنامه نقد کتاب اطلاع‌رسانی و ارتباطات 1397 )                   جلد 4 شماره 15 صفحات 13-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1542 مشاهده)
عرصه‌های مختلف کتابداری و اطلاع‌رسانی همواره بر اثر فناوری‌های زمانه خود دچار تغییر بوده‌اند. هرچند کم ­وکیف این تغییرات یکسان نبوده‌است و به‌لحاظ زمان و مکان تفاوت عمده‌ای با هم داشته‌اند، اما آن­چه هم ­اکنون اتفاق افتاده‌است، نقشی پررنگ دارد و بدون درک شرایط فناورانۀ کنونی و آشنایی با اصول آن، فعالیت‌ها و فرایندها در محیط اطلاع‌رسانی و خدمات اطلاعاتی ­چنان­که باید نخواهد توانست نیازهای کاربران و مخاطبان را برآورده کند. ضمن این­که علاوه­بر امر اطلاع‌رسانی محض، نقش‌ها و سازوکارهای دیگری نیز برعهدۀ متخصصان علم اطلاعات گذاشته شده‌است که ارزش افزودۀ مشاغل اطلاعاتی را بیش­ ازپیش نمایان می‌سازد؛ بنابراین، آشنایی با پیاده‌سازی این­ گونه فناوری‌ها که هدف کتاب حاضر نیز هست، می‌تواند موفقیت‌های بیشتری را نصیب کسب‌وکارهای مرتبط با حرفۀ کتابداری و علم اطلاعات کند. کتاب حاضر با درک این دغدغه به­ دنبال این بوده‌ تا در رابطه با ابعاد مختلف مشاغل اطلاعاتی و فرایندهای اطلاع‌رسانی، مطالبی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد، اما در یک برداشت کلی می‌توان گفت که به­ خوبی ازعهدۀ این رسالت خود برنیامده‌است. در این مقاله ضمن تشریح ویژگی‌ کتاب، نقاط ضعف و قوت آن نیز بیان شده‌است تا خواننده بهتر بتواند در انتخاب منبع اطلاعاتی خود تصمیم­گیری کند.
متن کامل [PDF 328 kb]   (247 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/4/9 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/4/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.