دوره 2، شماره 7 و 8 - ( فصلنامه نقد کتاب اطلاع رسانی و ارتباطات 1394 )                   جلد 2 شماره 7 و 8 صفحات 259-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (2298 مشاهده)

متحول‌شدن صنعت نشر به‌ویژه در زمان حاضر شیوه‌های گوناگونی از نوشتن را با خود همراه کرده است که یکی از این شیوه‌ها «نقد تخصصی کتاب» است. نقد تخصصی کتاب، هنری است که اصول و معیارهای خاص خود را دارد. نقد تخصصی کتاب نه بازگویی مختصر محتواست و نه سلاخی نظرات نویسنده. برای پرهیز از این اشتباهات متداول، هیئت تحریریۀ یکی از نشریات بین‌المللی در حوزۀ نقد کتاب در نوشتۀ پیش رو معیارها و ملاک‌های نقد تخصصی کتاب را به دست داده‌اند. اما برای نقد کتاب لازم است ابتدا خود کتابِ موردِ نقد به‌دقت خوانده شود؛ به همین دلیل نوشتۀ حاضر به دو بخش تقسیم شده است: بخش اول به چگونگی خواندن کتاب به‌منظور نقد اختصاص دارد؛ زیرا خواندن یک کتاب به‌منظور نقدکردن آن مستلزم شیوۀ خاصی از خواندن و توجه به نکات خاصی است. بخش دوم نیز مربوط به بیان ساختار و محتوای یک نقد تخصصی کتاب است. نویسندگان در این بخش توضیح می‌دهند که در هر نقد چه چیزهایی باید بررسی شود و ترتیب آن‌ها باید چگونه باشد. هدف این نوشته کمک به علاقه‌مندان نقد متون تخصصی است تا بتوانند با اصول صحیح، برای نقدنویسی اقدام کنند.

واژه‌های کلیدی: نقد، کتاب، خواندن، نوشتن نقد، نویسنده
متن کامل [PDF 276 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/3/12 | پذیرش: 1395/3/12 | انتشار: 1395/3/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.