دوره 2، شماره 7 و 8 - ( فصلنامه نقد کتاب اطلاع رسانی و ارتباطات 1394 )                   جلد 2 شماره 7 و 8 صفحات 187-167 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (1533 مشاهده)

منابع مرجع منابعی هستند که عموم مردم، برای رسیدن به اطلاعات به‏روز و مختصر و مفید در حوزه‌های مختلف به آن‌ها مراجعه می‌کنند و از مهم‌ترین و اساسی‏ترین منابع پژوهشی و اطلاع‏یابی هستند. در میان منابع مرجع، «زندگینامه»ها حجم عظیمی از اطلاعات مرتبط با دانشمندان، نخبگان و بزرگان هر جامعه‏ای را دسترس‏پذیر می‌کنند و بنابراین از اهمیت بالایی برخوردارند. فرهنگنامۀ زنان ایران و جهان دانشنامه‏ای است که با هدف ارائۀ اطلاعات برای مخاطبان عمومی دربارۀ زندگینامۀ زنان ایران و جهان از سوی «انتشارات پیام عدالت» منتشر شده است. این فرهنگنامه اثری است که در عین توجه به زندگینامۀ زنانی که در حوزه‌های عمومی فعال بوده‏اند، توجه مناسبی هم به زنان متخصص در حوزه‌های مختلف علمی داشته است. منابع مرجع و از جمله فرهنگنامه‌ها نقش بسیار مهمی در رشد و بالندگی جوامع دارند و در شکل‏گیری جوامع اطلاتی نقش مهمی را ایفا می‌کنند؛ به‌طوری‌که برخی از صاحب‏نظران معتقدند جوامعی پویا هستند که اقبال به کتاب‌های مرجع از هر نوعش در آن‌ها زیاد باشد. کتاب‌های مرجع در وهلۀ اول فرهنگنامه‌های لغت و دانشنامه‌ها هستند که جدیدترین اطلاعات مورد نیاز عموم مردم در آن‌ها قابل بازیابی است. با توجه به انتشار فرهنگنامۀ زنان ایران و جهان که در نوع خود اثری ارزشمند و بدیع در ایران است، نشست این شمارۀ فصلنامه را با حضور صاحب‏نظران و کارشناسان حوزۀ مرجع‏نگاری و فرهنگنامه‏نگاری به نقد و بررسی این اثر اختصاص داده‏ایم.

متن کامل [PDF 477 kb]   (104 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/3/12 | پذیرش: 1395/3/12 | انتشار: 1395/3/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.