دوره 2، شماره 5 - ( فصلنامه نقد کتاب اطلاع رسانی و ارتباطات 1394 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 72-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


چکیده:   (3445 مشاهده)
روزنامه نگاری در عصر کنونی با کمک ماهواره ها و اینترنت، جهانی شده است. این رویکرد جهانی نه تنها از نظر جغرافیایی و گسترۀ پوشش، تغییراتی را برای این رسانه به همراه داشته، بلکه از نظر محتوایی و سازمانی نیز نظام رسانه ای، به ویژه روزنامه نگاری، را متحول کرده است. حضور و رقابت در عرصۀ جهانی نیازمند الزامات، پیش فرض ها و تغییراتی در محتوا، سبک و نحوۀ ارائۀ مطلب، سازمان رسانه ای و حتی نیروی انسانی است. حضور قدرتمند، جریان ساز و گفتمان ساز روزنامه نگاری ایران و روزنامه نگاران ایرانی در عرصۀ جهانی و منطقه ای نیازمند شناخت تحولات سیاسی بین المللی، فهم درست از روزنامه نگاری عصر کنونی، فهم مخاطب جهانی، توانمندسازی و آموزش حرفه ای و آموزش زبان انگلیسی، حمایت فنی و تجهیزاتی و مالی سازمان، وجود تفکر رقابتی در سازمان های خبری و، از همه مهم تر، رویکرد مثبت حاکمیت به حضور در عرصۀ بین المللی است. از این رهگذر، کتاب ضمن پرداختن به روزنامه نگاری بین المللی و روزنامه نگاری در کشورهای درحال توسعه، به نحوه و چالش های گفتمان سازی آن در نظام روزنامه نگاری کشور پرداخته است. در این بین تجربه هایی نیز از روزنامه نگاری در دنیا چاشنی اثر شده است.
متن کامل [PDF 389 kb]   (479 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/6/9 | پذیرش: 1394/6/9 | انتشار: 1394/6/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.